Što se dogodi ako nađena beba divljeg zeca NIJE odhranjena na MAČJEM mlijeku

 

Koliko god potresno bilo, odlučili smo objaviti slike divlje zečice koja je hranjena običnim kravljim mlijekom ŠTO JE POGREŠNO. Ona je, za razliku od mnogih, preživjela prvih mjesec dana života, ali slike pokazuju što tako othranjenje zečeve može dočekati u prirodi. Zečica iz ove priče imala je "sreće" što joj se to dogodilo dok je bila u kavezu za podivljavanje, a ne kasnije kada bi bila sama u prirodi… te smo ju mogli (i morali) dati eutanizirati.

Naime, atrofija mišića i nerazvijenost zadnjih djelova tijela dovela je do nepovratnog uvrtanja stopala za 180 stupnjeva, te propadanja tkiva radi čega su se na njoj živoj počele razvijati ličinke muhe!

Nažalost, zbog cijene mlijeka (koja nije zanemariva) i kompleksnosti othranjivanja divlje životinje, i u budućnosti bi se moglo događati da se nalaznci odluče na kravlje/kozje mlijeko ili zamjensko mlijeko za ljudske bebe i raznorazne kašice, što u 95% slučajeva prije ili kasnije završava uginućem....

Molimo nalaznike da se educiraju o pravilnom othranjivanju, jer su naši tekstovi i pomoć koju nudimo izuzetno lako dostupni svakome tko ima internet (i zna se služiti njime).

Slike su potresne.

Treba se pridržavati svega što piše na ovim stranicama. Dakle, treba se pridržavati i popisa ostale hrane. U redu je ako jednu ili dvije vrste povrća nemate na raspolaganju, ali trava iz dvorišta i kozje/kravlje mlijeko ili mlijeko u prahu za ljudske bebe, te slični kvazi-pripravci definitivno nisu zamjena za naš popis hrane.

Na neadekvatnoj prehrani zec možda i preživi neko vrijeme, ali je daleko podložniji bolestima, samo-lomu kostiju i drugim komplikacijama. To će ga možda zadesiti kada odraste i bude u divljini, a mi mu više nećemo moći pomoći. Ili će se dogoditi pred očima vas ili vaše djece, a to nije nimalo lijepo za vidjeti.

Neka vam prioritet bude ne bilo kako othraniti zeca, nego ga pravilnom prehranom uspješno pripremiti za dug i kvalitetan život.